اجرای سیاست ارزی بر صنایع صادرات‌محور اثر مثبت دارد

از این هفته، قرار است با تعطیلی سامانه نیما، نرخ ارز در بازار توافقی تعیین شود. بر اساس سیاست جدید بانک مرکزی، همه معاملات ارزی صنایع صادرات‌محور به بازار توافقی منتقل خواهد شد. طبق این سیاست جدید، تمام معاملات ارزی از جمله ارز نیما، در بازار ارز تجاری (توافقی) تجمیع می‌شوند. در این بازار، کشف نرخ صرفاً بر اساس عرضه و تقاضای بازار انجام خواهد شد. امیر محمد گلوانی کارشناس بازارهای مالی این تصمیم را گامی مهم برای حذف یارانه‌های ارزی و تقویت سودآوری صنایع بورسی ارزیابی کرد.

به گزارش صدای بورس، امیرمحمد گلوانی اعلام کرد: تصمیم بانک مرکزی، اقدامی ناگزیر و در عین‌حال مثبت بوده است.

گلوانی با اشاره به آثار حذف رانت ارزی بر صنایع بورسی، افزود: این تصمیم گامی در جهت تشویق صادرات و حذف رانت یارانه‌های ارزی، به‌ویژه رانت تخصیصی به واردکنندگان است.

برندگان تغییر سیاست ارزی

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، اجرای سیاست جدید ارزی اثرات مثبتی بر صنایع صادرات‌محور، به‌ویژه پتروشیمی‌ها و فلزات، خواهد داشت.

گلوانی ادامه داد: پیش از این، بازار توافقی از سال گذشته فعال بود و نرخ آن بالاتر از نرخ نیما بود اما شرکت‌های پتروشیمی و فلزات که به عرضه محصولات خود با نرخ نیما مجبور بودند، بیشترین سود را از این تغییر خواهند برد.

او تاکید کرد: کل بازار سرمایه از این تصمیم منتفع خواهد بود زیرا این تصمیم به افزایش حاشیه سود خالص و تقویت روند سودسازی شرکت های بورسی منجر خواهد شد.

گلوانی اعلام کرد: اگرچه برخی صنایع واردات‌محور مانند خودروسازی‌ها و قطعه‌سازها ممکن است از این تصمیم متضرر شوند، اما در مجموع این سیاست می‌تواند بازار سرمایه را از سقف قبلی عبور دهد.

تأثیر بر معاملات امروز بازار سهام

این کارشناس بازار مالی تأکید کرد: این تغییرات می‌تواند باعث افزایش حاشیه سود و سودآوری شرکت‌های بورسی و در نهایت نرخ سهام شود.

گلوانی افزود: در معاملات امروز (شنبه، ۲۴ آذر) هم شاهد واکنش مثبت بازار به این خبر بودیم، شاخص کل و حجم معاملات خرد بورس رشد قابل‌توجهی داشت.

منبع:سنا

کد خبر 511619

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =